Odpiranje vrat gostom na daljavo

Ste sobodajalec preko platforme Airbnb ali Booking.com?

Imate veliko gostov katerim morate omogočiti vstop v stanovanje ali apartma ter se jim prilagajati glede na uro prihoda? 

V mojem primeru je bilo tako, da sem vedno čakal goste pred stavbo s ključi v roki. Le malokrat je bila situacija taka, da so gostje napovedali točen prihod in ob tem času tudi dejansko prišli. Velikokrat pa ravno obratno, da so zamujali po uro ali več. To mi je velikokrat porušilo načrte.

Sanjal sem o pametni ključavnici, ki mi bi omogočala odpiranje vrat na daljavo, saj bi mi to rešilo veliko težav in prihranilo ogromno časa.

Lotil sem se raziskave in našel ogromno ključavnic, ki omogočajo to storitev. Vendar so vse te ključavnice imele točno določeno oviro. Omogočajo odklepanje samo enih vrat, ne pa tudi skupnih, npr. (blokovskih) saj oddajam stanovanje v bloku.

Veliko teh ključavnic:
- treba namestiti direktno na vhodna vrata v stanovanje, kar lahko vpliva na garancijo mojih novih vrat (jo eliminira),
- posega v varnostna vrata oz. v varnostno ključavnico, 
- NE pomaga, saj ne odpirajo skupnih vrat (bloka ali večstanovanjske hiše)!

Ringo tu pozitivno odgovarja na vse zgoraj omenjene težave:
+ se namesti v okvir vrat in ne v sama vrata,
+ s tem ne posega v garancijo vaših novih vrat,
+ je direktno priključen na električni tok,
+ ter odpira TUDI vhodna vrata v blok.

Sedaj lahko gostom omogočim dostop do svojega stanovanja v bloku na daljavo, tako v blok kot v stanovanje. Ringo poleg vsega tega lahko beleži tudi statistiko odpiranj in zapiranj ter deluje tudi kot varnostni sistem. A več o tem v naslednjem blogu... 

Leave a comment